Oslo Queer inviterer til seminaret: "Queer i Media - del 2"

25. November
Kl. 18-21
Litteraturhuset
Inngang: Gratis

Seminaret «Queer i Media-del 2» er en oppfølger til seminaret Queer i Media som Oslo Queer arrangerte for 2 år siden, hvor vi undersøkte hva queer kan være i media. Denne gangen vil vi gå enda dypere i materien og diskutere disse problemstillingene:
 

- Er queer teori "akademisk onani" eller et positivt bidrag til hvordan vi snakker om kjønn og seksualitet i media? 

- Hvilke språklige endringer må til for at vi skal kunne få en offentlig debatt der det også er mulig å ta innover seg et skeivt perspektiv?

Vi opplevde på forrige seminar at problematikken er noe som selv folk som enten definerer seg som queer eller som forsker på queer teori har vanskelig for å snakke om på en konkret og praktisk måte, og skeiv forståelse er minst like utfordrende i tradisjonelle homomiljøer som det er i samfunnet for øvrig. Hvordan kommer da disse tankene og praksisene til uttrykk når vi snakker om dem i aviser, på blogger, når vi annonserer og produserer medie- og reklamevirkeligheter?
 
Vi har vært så heldige å få med oss Ellen Millar (antropolog, musiker og queer-aktivist) som ordstyrer.
Agnes Bolsø (sosiolog og kjønnsforsker) som innleder og debatant.
I tillegg til Ida Bergstrøm (LLH)
Reidar Engesbak (Journalist i Blikk)
Gry Nergård (Forbrukerombudet)
Adrien Alexander Wilkins (Programleder i RadiOrakel og aktivist i Motmakt)

Kom på debatt med Agnes Bolsø, spis vegetarmat og hør live musikk av Daniel Jerome! 


DANIEL JEROME:
Tenåringsmelankoli fra Sandnes til Oslo. Begynte å lage musikk da han fikk sin første PC i basisprogrammet Lydinnspilling, og jobber nå i Garageband. Har sunget på klubber i Oslo og Bergen i tillegg til åpningen av Fin Serck-Hanssens "Musikkfotografier 1979-1986" på Henie Onstad Kunstsenter og Børre Sæthres "Trooper Play" på Nordnorsk Kunstmuseum.
Daniel Jerome opptrådde også på Oslo Queer Festival i 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar