Ingen rasister i vår parade!

I anledning Euro Pride skal Solveig Horne åpne Pride House fredag 20. juni på Litteraturhuset. At LLH velger å la en person som klart og tydelig har ytret seg både rasistisk, homofobisk og transfobisk skal få tale på et arrangement som står for inkludering og mot all diskriminering er ikke bare absurd, det er kritikkverdig. Vi ønsker derfor å invitere alle til en stille protest under åpningen av Pride House i morgen.

Ta med plakater med utsagn hentet fra Horne selv og/eller partiet hun representerer (Frp). Ta en titt på hennes twitter-konto og intervjuer eller skriv hvorfor du ikke synes Horne bør åpne Pride House. Vi vil også legge ut ulike forslag til "slagord" her på eventen.

Spre budskapet til venner og kjente! Bli også med på sms-aksjonen for å få med så mange som mulig. Send sms'en:

"Hei! I morgen åpnes Euro Pride med bla Solveig Horne. Det synes vi er mildt sagt feil og inviterer derfor alle til en stille protest fredag 20. juni kl 19 på Litteraturhuset. Sjekk facebook-eventen "Ingen rasister i vår parade!" eller Oslo Queer-bloggen for mer info."

Sammen er vi sterke, møt opp og vis at det Horne og hennes parti står for ikke hører hjemme noen plass, hvert fall ikke under Euro Pride!

2 kommentarer:

 1. Hvor er disse rasistene?

  Tydelig at noen har interesse av å legge vrangviljen til. For meg, som er homofil selv, var det tydelig også i fjor at Solveig Horne langt fra var noen homofob. Og det er enda tydeligere nå. FrP kan spille en viktig rolle i homokampen videre nettopp fordi partiet tør å sette fokus på homofobi i religiøse og politiske innvandrermiljøer. At FrP har en mindre glamorøs fortid er det vel ikke tvil om, men det er ingenting ved FrPs liberalistiske ideologi som skulle hindre partiet fra å være et homovennlig parti fremover. Solveig Hornes innsats som politiker hittil tyder positivt.

  Det som derimot ikke er positivt, er å bue på en politiker for disse bagatellmessige tweetsene fra hennes fortid. Hadde hun sagt noe veldig galt i talen hadde det vært noe annet, men her var det en planlagt aksjon for å "ta noen" fra motsatte politiske fløy. Det er bare bøllete og lite verdig. Dette bare viser at Horne har større eierskap til homosaken anno 2014 enn det "Oslo Queer" har.

  SvarSlett
 2. Legger ved et sitat fra frp.no, FRP fra A til Å:
  [ Det mest naturlige er at flyktninger får tilflukt i sine nærområder. Norge bør begrense inntaket av flyktninger og innvandrere fra områder utenfor vår kulturkrets, og bør fortrinnsvis motta kvoteflyktninger fra FN" ]

  "men her var det en planlagt aksjon for å "ta noen" fra motsatte politiske fløy. Det er bare bøllete og lite verdig"
  Det er helt greit at vi er uenige. Det er helt greit at du er uenig at det ble gjort en markering. Det helt greit at du reagerer på hvordan det ble gjort. Det er også helt greit at du vil gi uttrykk for det. Det som ikke er greit er å tillegge mennesker du er uenig med motiver, som passer til din oppfattelse av saken og kalle det fakta.

  Jeg deltok fordi jeg mener solidaritet er viktig. Jeg deltok fordi jeg mener en skal ta interseksjonalitet på alvor. Jeg deltok fordi jeg mener at beslutningen med å invitere Horne til å holde tale, var ekstremt respektløst overfra alle lhbtqi-personer som ikke er priviligerte hvite mennesker.
  Jeg foreslår at du dropper sånne kommentarer i fremtiden. For slike finnes det veldig lite verdighet i.

  I forhold til hvorvidt FRP kan spille en viktig rolle i homokampen, vil jeg jo påstå at de siste dagers rabalder i Aust-Agder viser en side av saken. Se aftenpostens sak "Fjerner homofile fra likestillingsplan".

  Ellers har det blitt blogga mye her i det siste som presiserer forskjellige deler av grunnlaget for markering. I forhold til gamle tweeter kan du lese "Who here has not posted something on social media they'd care to take back?". Homokampen anno 2014 er jo forsåvidt et interesant begrep i seg, mer om den kan du lese i blogposten "This is what NRK and Aftenposten missed", som inneholder talen til Katrina Roen fra Pride House åpninga.

  SvarSlett